Μέχρις στιγμής το twitter σου δίνει την δυνατότητα να κλειδώσεις το προφίλ σου κάνοντας το πιο...ιδιωτικό. Η πλειονότητα των χρηστών χρησιμοποιεί ανοικτό προφίλ. Απ΄την άλλη δεν σου επιτρέπει να στείλεις ιδιωτικό μήνυμα σε κάποιον που δεν σε ακολουθεί (αλήθεια γιατί;).
Στο facebook εσύ είσαι που καθορίζεις το τι πληροφορίες βλέπουν οι χρήστες σου στον τοίχο, άρα και το πόσο 'ανοικτό'προφίλ έχεις. Στο facebook μπορείς να στείλεις ιδιωτικό μήνυμα σε οποιοδήποτε εκτός και αν ο ίδιος έχει απενεργοποιήσει την επιλογή αυτή. Το facebook έχει πάρει την μορφή ενος ψηφιακού...άλμπουμ φωτογραφιών οπού μετά και τις τελευταίες αλλαγές οι φωτογραφίες προβάλλονται με διαφορετικό τρόπο. Επίσης λειτουργεί και σαν κουίζ με ότι ερωτήσεις μπορεί να φανταστεί κανείς.
To twitter λειτουργεί σαν ένα stream πληροφοριών που μοιράζονται μεταξύ των χρηστών. Στο twitter υπάρχουν αμφιβολίες για την ποιότητα του facebook,στο facebook προσπαθουν να καταλάβουν το τι ειναι ακριβώς και πως λειτουργεί το twitter. Στα του chat το μεν fb εχει τα παράθυρα συνομιλιών όπου γίνετε συζήτηση μεταξύ δυο ατόμων,στο δε twitter ο διάλογος γίνεται μέσα απ΄το timeline όπου και είναι ορατός σε αυτούς που ακολουθούνε τα άτομα που τον έχουνε. Κάποιοι διαλέγουν και μέρη,εγώ είμαι του fb,η εγώ είμαι του twitter θα σου πούνε. Για τα γεγονότα που εξελίχθηκαν σε Τυνησια,Αιγυπτο το καθένα social network προσπαθεί να παρει την δόξα που του αναλογεί καθως και να προβληθεί σαν ένα μέσο που καταγράφονται τα γεγονότα γρηγορότερα και απ'τα ΜΜΕ.
Στο facebook οι επαφές που έχεις είναι πιο ιδιωτικές απο αυτές που έχεις στο twitter καθως εκει επικοινωνείς με αρκετό κόσμο που δεν γνωρίζεις προσωπικά. Από εμπορικής πλευρας το fb έχει περισσότερους χρήστες αλλά βάση ερευνών τα brands στοχεύουν πιο πολύ τους χρήστες του twitter.
Και τα δυο όμως έχουν κάτι κοινό που δεν ειναι άλλο....απ΄τον εθισμό που προκαλούν στους χρήστες τους!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου