Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Δυο ενδιαφέροντα events που με έκαναν να χαμογελάωκαι έτσι είναι,χαμογελάω και αναπολώ τις στιγμές που πέρασα σε αυτά γνωρίζοντας άτομα και ιδέες. Ας τα πάρω καλύτερα τα πράγματα με την σειρά. Αρκετά ευχάριστο το προηγούμενο ΠαρασκευοΣάββατο για μένα καθώς είχα την ευκαιρία να παραστώ σε δυο events αρκετά ευχάριστα το καθένα για τους δικούς του λόγους.

Ξεκινώντας απ την Παρασκευή όπου είχαμε το 2ο ΟpenThessaloniki,μια συγκέντρωση για τους twitters της πόλης. Στους εξωτερικούς και μη έχοντες σχέση με το twitter ακούγεται κάπως και ότι τι στο καλό μπορεί να βγάλει μια συγκέντρωση κατά τα άλλα αγνώστων ανθρώπων μεταξύ τους. Αυτό είναι και θα είναι η άποψη τους την οποία εγώ δεν θα προσπαθήσω να αλλάξω γιατι αν δεν συμμετέχεις στο twitter δεν μπορείς να αντιληφτείς τοτε το νόημα που εχουνε αυτών των ειδών τα events. Στην πραγματικότητα δεν ξέρουμε τους περισσότερους που συζητάμε μέσα εκεί.........όμως στην πραγματικότητα νομίζω ότι μας φαίνοντε οικείοι μέσα απο αυτά που γράφουν εκεί μέσα. Από κοντά η εντύπωση μου δεν αλλοιώθηκε,τους περίμενα όπως τους φανταζόμουν,όσα άτομα γνώρισα μου ήταν ευχάριστα και η συζήτηση που είχα ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα. Άτομα χαμογελαστά δίχως κόμπλεξ και προκαταλήψεις. Στο 2ο οpen είχα την ευκαιρία να γνωρίσω περισσότερα άτομα,άλλωστε είμασταν οι διπλάσιοι απτην πρώτη φορά και αυτό δείχνει οτι και το event έγινε πιο γνωστό αυτή την φορά αλλά και το ότι περισσότεροι twitters το σκέφτηκαν να έρθουν.

Πάμε στο σάββατο όπου για 2η φορά φιλοξενήθηκε το ΤEDx στην πόλη και που πλήθος κόσμου συμμετείχε σε αυτή την γιορτή (συνέδριο αλλά για αρκετούς απο εμάς μια γιορτή) με αρκετές παρουσιάσεις και καλεσμένους που έδωσαν την δική τους πινελιά και χρώμα.Στο μεγαλύτερο μέρος των παρουσιάσεων έμεινα ικανοποιημένος και η οργάνωση επίσης ήταν πολύ καλή. Κράτησα αρκετές σημειώσεις και κάποια θέματα μου έδωσαν τροφή για ιδέα. Η πόλη χρειάζεται τέτοια events σαν το ΤEDx όπου καινούργιες ιδέες παρουσιάζονται και μια καινούργια νοοτροπία αρχίζει να γεννιέται στα τεχνολογικά δρώμενα της πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου