Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

TedxAthens: through my eyes


Αρκετός κόσμος έξω και μέσα στο κτίριο περιμένοντας υπομονετικά να αρχίσει το tedx , ήλιος στο full το πρωί, χαμόγελα, συζητήσεις μα πάνω απ'όλα καλή διάθεση! Σε αντίθεση με τα θλιμένα πρόσωπα που συναντώ γύρω μου αυτό τον καιρό λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης σε αυτό το μέρος έβλεπα πρόσωπα χαμογελαστά. Σίγουρα οι προσδοκίες για το συγκεκριμένο event ήταν μεγάλες και όλοι ανέμεναν όπως και εγώ να αρχίσει. Αλλωστε όλοι περίμεναν καιρό για να συμμετάσχουν στο Tedx Athens που όπως και κάθε tedx λαμβάνει χώρα μια φορά το χρόνο.


Φαντάζομαι πως με ανάλογες εμπειρίες απο προηγούμενα tedx καποιοι περιμέναμε πως και πως τα καλούδια που σε δίνουν κατα της διάρκεια της εγγραφής σου και περιλαμβάνουν μια τσάντα με ότι καλό εχουν βάλει εκει μέσα. Οσω χρονών και να σαι δεν μπορεις να μην αισθανθέις παιδάκι μόλις πάρεις την τσάντα στα χερια σου και την ανοίγεις για να δείς τι καλό περιεχει μέσα και να πεις απλώς 'γιεειι' Απο βιβλίο μέχρι και κρασί υπήρχε στα περιεχόμενα της συγκεκριμένης μέσα. Τον χρόνο όμως για να της επεξεργαστείς δεν θα είχες εκτός των διαλλειμάτων ένεκα των παρουσιάσεων.


Δυο πράγματα παρατήρησα και με έκαναν εντύπωση αφότου έκατσα στο αμφιθέατρο περιμένοντας να αρχίσει η ΄παράσταση. Ο χορός των ipad, θαρείς και νόμισες ότι μοίραζαν έξω απ΄το αμφιθέατρο και απο ενα ipad. Σε εκείνο το σημείο να πως πως ψιλοζήλεψα για τον λόγω του ότι εχουν μεγαλύτερη ζωή μπαταρίας απ'τα smartphones τα οποία και έπρεπε σύντομα να βρεις ένα μέρος να φορτίσεις ανάλογα και της χρήσης που θα έκανες. Το ότι θα βλεπα πάντως τόσα πολλά gadgets το περίμενα καθως αρκετοί ειτε για σημειώσεις,ειτε για live streaming (twitter) θα τα χρησιμοποιούσαν. Γενικά το μέρος δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από εναν Γερμανό η αλλο κατάστημα ηλεκτρονικών ειδών, τα είχε όλα!


Το δεύτερο πράγμα που με εντυπωσίασε ήταν η προσέλευση του κόσμου. Οχι οτι δεν περίμενα αρκετούς, αλλά οταν βλέπεις κόσμο να μην εχει να κάτσει σε καθίσματα και να στοιβάζετε σε σκαλιά ανάμεσα αυτό φτάνει απο μόνο του.
Οι παρουσιάσεις στην πλειοψηφία τους με ευχαρίστησαν, κράτησα διάφορες σημειώσεις απο αυτά που ειπώθηκαν απο τους ομιλητες και μπορώ να τα περιεργαστώ για αργότερα. Μια ευχάριστη μέρα όπου σου δινόταν food for thought. Η οργάνωση του event εξίσου πολύ καλή,δεν ένιωθες στιγμή μέσα χαμένος απο πράγματα που ήθελες να βρείς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου