Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Περί Foursquare


Αλήθεια γιατί μας αρέσει να ρουφιανεύομαστε στο foursquare; Μας αρέσει τόσο πολύ η προβολή του τι κάνουμε και που είμαστε ανα τακτά χρονικά διαστήματα;

Η χρήση του συγκεκριμένου μέσου ποικίλει. Μερικοί το χρησιμοποιούν σπάνια, μερικοί σχεδόν όπου πάνε, ακόμα και όταν αλλάζουν πεζοδρόμιο που λέει ο λόγος.

Δεν φοβόμαστε για την ιδιωτικότητα της προσωπικής μας ζωής, οτι αφήνουμε στίγματα; 

Αλλά και πάλι είμαστε σίγουροι οτι ο καθένας δίνει την τοποθεσία που βρίσκεται εκείνη την ώρα; 
Αν κρίνω απο κάποιες συζητήσεις που έχω όχι. Κάποιος μπορεί να το κάνει επειδη βρίσκεται σε  τέτοια απόσταση που να του δίνει το δικαίωμα να πάρει πόντους. Το foursquare επινόησε πάντως και γι'αυτό. Πως; Μα με το να μας να κανει να υποθέτουμε  βλέποντας πόσους πόντους πήρε κάποιος για ενα συγκεκριμένο chek in. Αν ας πούμε ειναι μηδέν οι πόντοι τότε ίσως δεν ειναι εκεί. (Ας σημειωθεί και το γεγονός πως το foursquare δεν σε δίνει την ακριβή τοποθεσία, οταν ψάχνεις μέρη, που είσαι κάποιες φορές).

Μια σημαντική παρατήρηση. Στο foursquare δεν μπορεί ο καθένας να δει που κάνουμε check in παρα μόνο αν τον έχουμε μέσα στις επαφές. Μόνο τότε. Αλλά και πάλι δεν ειναι λίγες οι φορές που κάνουμε άγνωστα άτομα φίλους μας εκεί. Αγνωστα παραμένουν και τα άτομα που μπορεί να τα έχουμε στο twitter, στο facebook η σε αλλο μέσο αλλά δεν τους γνωρίζουμε.

Το foursquare για να διατηρήσει το ενδιαφέρον των χρηστών δίνει περισσότερους πόντους αν ας πούμε εχεις να πατήσεις το πόδι σου σε ένα μέρος πάνω απο 4 μήνες (ισως και λιγότερο).

Γύρω στα 15,000,00 ανάγεται ο αριθμός των χρηστών στην συγκεκριμένη πλατφόρμα, αριθμός αρκετά μεγάλος που ολοένα και αυξάνεται.

Το σίγουρο είναι οτι η επιρροή του μεγαλώνει, πολλά μαγαζιά και επιχειρήσει αναμένεται να το εκμεταλευτούν για δικό τους όφελος απο άποψη προσβασιμότητας πελατών και μάρκετινγκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου