Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011

Tι έμαθα ως τώρα για το Google plus


Φαίνεται σε αρκετούς απο εμάς οτι ακόμα δεν μπαίνει πολύς κόσμος στο google plus και οτι γενικά ακόμα δεν ασχολείται. Αυτό γίνεται αντιληπτό σε εμάς απο την ροή οπου τους έχουμε απο πριν κυκλωμένους. Σκέφτηκα οτι κάποιες φορές μπορεί όντως καποιοι χρήστες να μην νιώθουν άνετα ως προς το τι θα γράψουν εκει καθώς ακόμα καθώς δεν βλέπουν τους δικους τους να μπαινουν μέσα.

Όμως κατι ακόμα που αντιλήφτηκα είναι το εξής. Εφόσον ειμαστε τοποθετημένοι οι περισσότεροι σε κύκλους άλλων μήπως δεν βλέπουμε την ροή καποιου γεματη.....επειδη δεν ειμαστε....'εξουσιοδοτημένοι΄να την δουμε? και εξηγώ. Αν για παράδειγμα ο χρηστης x για παράδειγμα δεν με εχει σε εναν συγκεκριμένο κύκλο που αυτος αφήνει για να δουν οι αλλοι αυτα που ποσταρει και μάλιστα τα ποσταρει συχνά,εγω τοτε ειναι φυσικό να μην βλέπω τι κάνει και να θεωρω οτι ειναι ανενεργός στο google. Βέβαια αυτο δεν ειναι ευχάριστο για μένα αλλά δεν παύει να ειναι ενα γεγονός.

Όλοι έχουμε κάνει κύκλους,για φίλους,οικογένεια και άλλα. Ακόμα ειναι αρχή και τοποθετούμε άτομα σε ενα κύκλο αλλα κάποιες φορές αναθεωρούμε και τα ξαναλλάζουμε. Η αλλαγή οφείλεται στο πόσο καλά γνωρίζουμε κάποια άτομα και πόσο τους εμπιστευόμαστε στο να διαβάζουμε αυτα που ποστάρουμε και ειναι ορατά στους κύκλους μας.

Για την ώρα χαμένος απ την κόντρα google-facebook βγαίνει το twitter. Η αλήθεια ειναι οτι περισσότεροι χρηστες απο κει άνοιξαν λογαριασμούς στο google plus και ενθουσιασμένοι απτο γεγονος υποσκελισμού του facebook ασχολήθηκαν αρκετα με αποτέλεσμα το 'μερίδιο' τους απ το twitter να μετατοπίζεται εκεί προσωρινά.

Πιστεύω επίσης οτι γρήγορα σχετικά η google θα βάλει και τα παιχνίδια μέσα στο κόλπο (ειδη ακουγονται φήμες) για να χτυπήσει ακόμα περισσότερο το facebook. Τα μέχρι τώρα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ευχάριστα για την καινούργια πλατφόρμα,αλλά θεωρείται οτι τα στελέχη της google προσπαθουν οσο το γρηγορότερο γίνεται να χτυπήσουν και αλλο ανταγωνιστικά το 'δράκο' που λέγεται facebook.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου