Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Google+ : Απογοήτευση απο τώρα η είναι κάπως νωρίς;


Τελικά τόση λίγη ήταν η όρεξη για το Google + ;

Ο υπέρμετρος ενθουσιασμός των πρώτων ημερών όταν και το συγκεκριμένο social network λειτουργούσε αρχικά με προσκλήσεις έδωσε την θέση του στην τωρινή απαξιωση οπου βλέπω χρήστες να κλέινουν τους λογαριασμούς τους.

Ποιες ήταν αλήθεια τότε οι προσδοκίες αυτων που κλεινουν τους λογαριασμούς τους στο εν λογω μέσο.Τι περίμεναν και τι τους απογοητευσε;

Με μια πρώτη σκεψη και ύστερα απ τα λεγόμενα τους το συμπέρασμα ειναι οτι το έκαναν επειδή δεν έβλεπαν ψυχή μέσα και δεν ειχαν αλλο κίνητρο για να μπαίνουν εκεί μέσα. Είναι σημαντικό στοιχείο για την ψυχολογία ενός χρήστη η συναναστροφή τους με άλλους οπως εχουν δείξει και τα στοιχεία με το facebook που έχει την μεγαλύτερη απο καθε αλλα μέσα επισκεψιμότητα.

Η αλήθεια ειναι οτι δεν εχουν άδικο.Τον πρώτο καιρό η ροή έσφιζε, κόσμος εγραφε και ανέβαζε αρκετά πράγματα. Οσο περνουσε ομως ο καιρός αυτη μειώνονταν και φτάσαμε (τουλαχιστον εγώ) να ψάχνουμε με το κυάλι να δουμε ενος γνωστου ανάρτηση η έστω κατι ρε αδερφέ.

Το μόνο πράγμα που βλέπουμε να κινείται ειναι όταν μας κάνουν add άγνωστα σε εμάς πρόσωπα.Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό γιατι μην ξεχνάμε οτι και στο twitter αλληλοακολουθιόμαστε αρκετές φορές με άγνωστα άτομα.Το ζητούμενο ειναι όμως οτι κακοφαίνεται οταν οι εταιρικοί λογαριασμοί που ειναι και αρκετοί κάνουν add για λόγους μάρκετινγκ.

θυμάμαι οτι οταν ξεκίνησε το Google+ τον πρώτο καιρό ειχε γίνει πολύς ντόρος για το κάτα πόσο θα κοντράρει (τον αρχικό target rival),το facebook.Στην πορεία τέθηκε και θέμα αποδυνάμωσης του twitter λόγω του οτι αρκετά άτομα απο κει πέρα ανοιγαν λογαριασμό στο plus.Για την ώρα αποδεικνύεται οτι δεν μπορει να κοντράρει κανενα απτα δυο,πόσο το twitter που ειναι μια κατηγορία μόνο του.

Η διαχείριση άλλωστε και των τριών αυτών η και περισσοτέρων μέσων κρίνεται δύσκολη για αρκετούς απο μας,ειδικά όταν η προσοχή μας στρέφεται σε ένα συγκεκριμένο κατα την διάρκεια της μέρας.

'Είναι νωρίς να κρίνουμε ετσι το plus' θα σκέφτεστε ισως κάποιοι και δεν διαφωνώ.Η προσθήκη των παιχνίδιών μετέπειτα σκόπευε στην μεγαλύτερη αυξηση της χρησης του απ΄τους χρήστες.

Εδώ και κάποιο καιρό το plus άνοιξε για όλο τον κόσμο και παρατηρώ τελευταία μια μικρή αύξηση στο άνοιγμα λογαριασμών αλλα όχι και στα posts. Εδώ βέβαια διατηρώ και μια μικρή επιφύλαξη διότι μπορεί τα posts να φαίνονται σε συγκεκριμένο κύκλο ατόμων.

Ας αφήσουμε χρόνο λοιπόν στο plus μιας και έχει την δύσκολη αποστολή να ανταγωνιστεί δυο μέσα με αρκετό κοινό. Θα πρέπει να αποκτήσει βέβαια και τον δικό του ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ώστε να επιβιώσει από αυτή την 'μάχη'.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου