Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΛΑΣ στον ιστό της "Αράχνης"


Με αφορμή ένα κείμενο που διάβασα από εδω αρχίζω και καταλήγω στο συμπέρασμα ότι το κυνηγητό της αστυνομίας με τους παιδόφιλους στο διαδίκτυο αποκτά σάρκα και οστά σε μεγαλύτερη όμως κλίμακα απ'ότι πριν. Με την χρήση του συγκεκριμένου λογισμικού (Αράχνη) δίνεται η ευκαιρία (και δεν ειναι η πρώτη!) στις αστυνομικές υπηρεσίες ηλεκτρονικού εγκλήματος να παρακολουθήσουν και να συλλάβουν τους εμπόρους και διακινητές αυτού του άρρωστου κυκλώματος. Η ουσία του προγράμματος μπορεί και να βρίσκεται στο παρακάτω απόσπασμα
Κάθε ηλεκτρονικό αρχείο έχει τον δικό του µοναδικό αριθµό. Το δικό του DΝΑ. Ετσι το FΒΙ έχει καταγράψει κάθε φωτογραφία και βίντεο παιδικού πορνογραφικού υλικού που έχει εντοπιστεί σε ολόκληρο τον κόσµο. Οταν το αρχείο αυτό στέλνεται από κάποιον χρήστη, αµέσως η 'Αράχνη' ειδοποιεί τόσο για τον αποστολέα όσο και για τον παραλήπτη του”

Για να φτάσει όμως το FBI στην δημιουργία ενός τέτοιου λογισμικού (στο οποίο έχει καταχωρηθεί μια μεγάλη βάση δεδομένων από φωτογραφίες και βίντεο) προηγήθηκαν αμέτρητες απόπειρες εξιχνίασης και παρακολούθησης υπόπτων απ'το διαδίκτυο με διαφορετικές μεθόδους, κάποιες όμως δεν είχαν και την απαιτούμενη επιτυχία ίσως και επειδή στον αχανή κόσμο του ίντερνετ δίνονται περισσότερες ευκαιρίες διαφυγής στους εγκληματίες.

Μένει λοιπόν να δούμε αν θα έχει και την ανάλογη επιτυχία στον εντοπισμό των δραστών καθώς τα ηλεκτρονικά αποτύπωματα που θα αφήνουν, θα καταγράφονται με την βοήθεια της Αράχνης. Άραγε πόσοι από αυτούς θα πέσουν στον ιστό της???

σ.σ Το πως απονέμεται δικαιοσύνη από τα δικαστήρια σε τέτοιους είδους υποθέσεις μένει επίσης να το δούμε καθώς διακρίνεται κωλυσιεργία στις υποθέσεις με αποτέλεσμα αρκετοί δράστες να διαφεύγουν (νομικώς).

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου