Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Η Google 'εισβάλλει' στα σπίτια μας με το Street View!

H Google θα επιχειρήσει να εισβάλει (τουλάχιστον για μένα αυτή ειναι η καταλληλότερη λέξη περιγραφής του σκοπού της) περισσότερο στην ιδιωτικότητα όλων μας με την εφαρμογή Street View. Ήδη σε αρκετές χώρες του κόσμου έχει ξεκινήσει η επιχείρηση χαρτογράφησης των περιοχών από αυτήν. H υπηρεσία όπως αναφέρεται κάπου στο κείμενο http://ow.ly/2XPJM 'παρέχει ηλεκτρονικές φωτογραφίες των δρόμων και των σπιτιών, συνδεδεμένων με την υπηρεσία ηλεκτρονικής χαρτογράφησης της Google'. Μάλιστα ένα μέρος των Γερμανών αντιτίθονται στην συγκεκριμένη ιδέα και έχουν ζητήσει μέσω συγκέντρωσης υπογραφών τη μη προβολή των σπιτιών τους απ την υπηρεσία. Η Google από την μεριά της υποστηρίζει  πως αν κάποιοι κάποιοι ιδιοκτήτες διαφωνούν, τότε αυτή θολώνει τη φωτογραφία του σπιτιού τους στο Street View.
Στην Ισπανία πάλι διαβάζω http://ow.ly/2XRDt οτι η Google 'έχει κληθεί να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου στη Μαδρίτη στις 4 Οκτωβρίου ώστε να δώσει εξηγήσεις για τη φύση των δεδομένων που συλλέχθησαν, τον τρόπο που έγινε η συλλογή και τον αριθμό των πολιτών που επηρεάστηκαν'. O λόγος ειναι ότι τα οχήματα της υπηρεσίας Street View συνέλεγαν «εκ παραδρομής» δεδομένα από μη ασφαλή οικιακά ασύρματα δίκτυα.
Καταλαβαίνω πως η συγκεκριμένη υπηρεσία εχει γείρει αρκετές υποψίες από πολλούς χρήστες του Ιντερνετ και ειδικούς που παρακολουθούν τα τεκταινόμενα και φυσικά από πόλλές οργανώσεις που επικεντρωνονται σε θέματα απορρήτου της ιδιωτικής μας ζωής. Προσωπικά και μέχρι να βγει στον αέρα η εφαρμογή δεν μπορώ να αναλύσω τα συν και τα πλην της,όμως δεν παύει να μου προκαλεί ερωτηματικά ο πραγματικός σκοπός της....Ίσως επειδή ζούμε και σε μια εποχή που η ιδιωτικότητα μας αποκτάει άλλη έννοια αλλά και στον τρόπο που εμείς οι ίδιοι την αντιλαμβανόμαστε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου