Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Φορολογούμενοι online!


Σε μια νέα πραγματικότητα θα κληθούν να μπούνε οι Έλληνες φορολογούμενοι αν το υπουργείο Οικονομικών αναρτήσει στο διαδίκτυο τα εισοδήματα τους σύμφωνα με το κείμενο που διάβασα http://ow.ly/31vh5. Για την ώρα και ενώ υπάρχει ο τελευταίος φορολογικός νόμος εκκρεμεί η γνωμοδότηση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.
Καταρχάς θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαίωμα ανάγνωσης των δεδομένων αυτών θα έχουν όσοι είναι εγγεγραμένοι στο TaxisNet.
Προσπάθεια αμφιλεγόμενη όμως καθώς υπάρχουν υπέρμαχοι αλλά και σκεπτικιστές του όλου εγχειρήματος.Εκτιμάται ότι με αυτό το τρόπο το υπουργείο θα προσπαθήσει να καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή που έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, από την άλλη όμως αφήνονται ερωτηματικά περί της προστασίας των ιδιωτικών δεδομένων μιας και αρκετοί κακόβουλοι θα επιχειρήσουν να το εκμεταλευτούν.
Άποψη μου είναι ότι θα πρέπει το υπουργείο να λογαριάσει αρκετούς παραμέτρους πριν βγούνε στο διαδίκτυο οι λίστες όπως πρώτο και καλύτερο πως θα προστατευόνται καλύτερα οι χρήστες με σκοπό την μη εκμεταλεύση τους απο groups εταιριών και εγκληματιών που θα θελήσουν να διεισδήσουν στο πορτοφόλι τους γνωρίζοντας πλέον την οικονομική τους άνεση. Επίσης έχουνε λογαριάσει καλά οι αρμόδιοι ότι με αυτό το μέτρο θα καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή? Γιατί οι φοροφυγάδες θα προσπαθήσουν να εκμεταλευτούν στο έπακρο τα όποια 'κενά' του συστήματος αυτού!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου