Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

H περίπτωση των following και followers στο Twitter



Διαβάζω κατά καιρούς στο timeline μου στο twitter για το θέμα που έχει να κάνει με αυτούς που κάποιος ακολουθεί (following) και με αυτoύς που τον ακολουθούν (followers). Είναι καλό κάποιος να θέτει ζητήματα γενικά γιατί έτσι δίνονται και πιο ξεκάθαρες απαντήσεις σε ερωτήματα που μένουν αν οχι αναπάντητα σίγουρα θολά.

Για μένα το θέμα είναι απλό,ακολουθώ τα άτομα των οποίων τα tweets βρίσκω ενδιαφέροντα και όχι για να δείχνω ότι ακολουθώ άτομα για τα μάτια του κόσμου. Κάποιος όμως που κανει following ένα άτομο περιμένει με την σειρά του να γίνει το ίδιο από τον αλλο.Αν και στατιστικώς υπάρχει ανταπόκριση στα following υπάρχουν στιγμές που δεν γίνεται αυτό για διάφορους λόγους που μόνο οι users που ακολουθουν η οχι κάποιους ξέρουν.Αυτό βέβαια ειναι υπόθεση δικιά τους αλλά δημιουργεί ίντριγκες και δυσανασχετισμούς σε κάποιους users στο twitter οι οποίοι το βρίσκουν αγενές (στην λογική οτι εφόσον σε ακολουθώ πρεπει και εσύ να το κάνεις).

Η πραγματικότητα όμως είναι οτι το κάθε άτομο επιλέγει αυτούς που θέλει βάσει ενδιαφερόντων κυρίως για να βλέπει τα tweets τους στο timeline τους.Υπάρχουν και φορές που έχουμε και τα unfollow τα οποία ειναι και αυτά μες στο παιχνίδι!Υπάρχουν και θα υπάρξουν στιγμές που κάποιος κάνει follow ενα ατομο αλλα μετά κατι δεν του αρέσει και το αναιρεί. Έχω επίσης την αίσθηση οτι κάποια άτομα αρέσκονται στο να ρυθμίζουν με τέτοιες παράμετρους τις επαφές τους ώστε να φαίνεται οτι τους ακολουθούν περισσότερα άτομα απο αυτά που ακολουθούν οι ίδιοι,ίσως για να δείξουν την δυναμική τους στον χώρο αυτό.Και δεν μιλάω για διάσημα άτομα η για άτομα που λόγω χρόνου δεν έιναι δυνατό να το κάνουν αυτό.

Στο twitter σαφώς και υπάρχουν διαφωνίες και διαστάσεις απόψεων αλλα αυτό δεν σημαίνει οτι αναιρώ κάποιον πάντως,καθώς μέσα απο αυτό αναπτύσεται αρκετές φορές η συζήτηση. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι σε κάποιες χώρες όπως στην Κίνα για παράδειγμα υπάρχει μεγάλη λογοκρισία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την φίμωση της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο. 'Εχουμε διαβάσει περιπτώσεις για άτομα που βρίσκονται πίσω απ τα σίδερα της φυλακής για ένα tweet!

σ.σ Υπάρχουν περιπτώσεις βέβαια που ζητάμε απεγνωσμένα κάποιους για followers όταν φτάνουμε τους 666!εκεί όντως υπάρχει μεγάλο ζήτημα :P

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου