Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Απάθεια και προβληματισμός για τα social networks



Διαβάζοντας αυτή την τραγική ιστορία http://ow.ly/3yZeZ που συνέβη στο Μπράϊτον της Αγγλίας την ημέρα των Χριστουγέννων είναι να αναρωτιέσαι για την απάθεια του κόσμου που δημιουργείται κάποιες φορές απο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.Σε καμία περίπτωση δεν κατηγορώ το facebook για τον θάνατο της γυναίκας. Η ειρωνία είναι ότι κανείς δεν πήρε στα σοβαρά το τελευταίο μήνυμα που εκανε post στον τοίχο της και μάλιστα κάποιοι νομίζοντας οτι έκανε πλάκα έγραψαν διαφόρων ειδων comments,οπως οτι το κάνει συχνά (εννοώντας για την δόση χαπιών που πήρε) και άλλα.

Κανείς μα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε έστω να προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί της καθώς επισημαίνεται ότι κάποια άτομα έμεναν κοντά στο σπίτι της! Αν σκεφτεί κανείς πως η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ούτε λίγο ούτε πολύ 1048 επαφές! στο συγκεκριμένο δίκτυο τα πράγματα είναι οντως τραγικά καθώς κανένας απο αυτούς δεν λέιτούργησε έστω και με το προαίσθημα του ότι κατι δεν πάει καλά με το μήνυμα που είχε αφήσει. Και ακόμη και αν κάποιοι υπέθεσαν οτι δεν το έγραψε στα σοβαρά λόγω ψυχολογικής κρίσης της στιγμής δεν μου φαίνεται λογικό η μάλλον ανθρώπινο να μην υπάρξει έγκαιρη αντιμετώπιση απο άλλα άτομα.

Καλό θα ήταν μετά απο αυτό το περιστατικό το κάθε facebook να σκεφτεί έναν τρόπο αντιμετώπισης τέτοιων καταστάσεων όσο αφορά την τοποθέτηση φίλτρου η ειδικού κουμπιού σε περίπτωση προβολής τέτοιων ειδών μηνυμάτων και όχι μόνο στο να αναλώνεται να εφευρίσκει τρόπους στο πως προβαλλονται καλύτερα οι φωτογραφίες μας!

Η δυναμική εξάλου των social media πρέπει να περιλαμβάνει και την βοήθεια προς στον συνάνθρωπο μας. Τα συμπεράσματα δικά σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου